Gå til hovedindhold

Børn og unge

Knud er skoleonkel i 5.b på Højvangskolen i Stavtrup. Læs mere om hvilke muligheder der er for, at du kan blive frivillig på Børn- og ungeområdet i Aarhus.

  • Læs op

Indhold

    Frivillig for fremtiden

    Børn og Unge i Aarhus Kommune vil gerne arbejde sammen med alle der vil gøre en forskel for børnene og de unge i Aarhus. Det gør vi lokalt – med den gode trivsel for øje. Du kan hjælpe børn i alle aldre, som en af de mange gode frivillige kræfter, der arbejder for, at byens børn og unge lærer, udvikler sig og trives.

    Vil du være frivillig?

    Du er altid velkommen til at kontakte ledelsen i den lokale klub, institution, SFO eller skole i dit område og foreslå et samarbejde. Du kan finde institutioner og skoler i dit lokalområde her:

    På hjemmesiden Socialkompasset kan du gå på opdagelse og søge i forskellige tilbud, der drives af frivillige sociale og sundhedsrettede foreninger samt Aarhus Kommune. Ved de enkelte tilbud kan du læse mere om at være frivillig under overskriften ’Vil du være frivillig?’. Du kan gå på opdagelse i de forskellige tilbud her:

    Socialkompasset.dk

    Du kan også kontakte Frivilligteamet i Børn og Unge på frivilligbu@aarhus.dk – så finder vi sammen et sted, hvor du bedst kan gøre en forskel for nogle søde børn eller unge.

    Knud Møller Andersen er 71 år og pensionist. Og så er han skoleonkel i 5.b på Højvangskolen i Stavtrup.

    "Jeg kan ikke finde på noget, som er mere meningsfyldt end at give et lille bidrag til, at nogle børn får en lidt bedre start i skolen."

    Knud Møller Andersen, frivillig skoleonkel

    Knud Møller Andersen er uddannet ingeniør og gik på pension for syv år siden. Han er i klassen én gang om ugen og hjælper blandt andet eleverne i matematiktimerne. Knud er én ud af 11 skoleonkler og tanter, der er tilknyttet skolen. Skoleonkel Knud har været skoleonkel for 5.b siden de gik i børnehaveklasse.

    I videoen herunder kan du høre mere om, hvad det betyder for Knud, læren og eleverne, at Knud er skoleonkel.

    Billed- og videomateriale til Skoleonkel er leveret af TV2 Østjylland.

    Børstevenner er et frivilligt tilbud udbudt af Tandplejen til de skoler i Aarhus, hvor børnene har ekstra mange huller i tænderne. Her står frivillige tandplejer- og tandlægestuderende klar til at hjælpe med at komme dette problem til livs gennem Børstevenner.  

    Sophia er en af de frivillige Børstevenner. Hun tager i fællesskab med andre frivillige ud på skolerne, hvor de børster tænder med børnene og lærer dem om gode tandbørstevaner. Det er med til at sprede glæde hos børnene, give dem gode oplevelser med tandbørstning og bidrage til, at de kan tage vare på deres egen tandsundhed.  

    ”Det er noget af det bedste, jeg ved. Man kommer ud herfra med følelsen af, at man har gjort en forskel, og bare er superglad”

    Sophia, tandlægestuderende og frivillig hos Børstevenner

    I videoen kan du møde Sophia og få et indblik i, hvad Børstevenner er, og hvordan man er med til at gøre en forskel som frivillig.

    Er du blevet nysgerrig efter at vide mere om Børstevenner og måske blive frivillig? Så tjek vores materiale om Børstevenner lige her

    Læs mere om Børstevenner

    Som frivillig på børne- og ungeområdet kan du opleve, at der er mange ting at lære og mange ting at forholde sig til. Derfor kan du også blive det af Børn og Unges netværk for frivillige, hvor du og andre, der gør et stykke frivilligt arbejde for børn og unge, kan udveksle erfaringer og få gode tip til hverdagen med børnene og de unge. Hvis du er interesseret, så kontakt frivilligbu@aarhus.dk.

    Få en god opstart som frivillig

    Det er vigtigt med en god start som frivillig. Derfor har vi lavet en samarbejdsaftale, der skal sikre, at du og din kommende arbejdsplads i Børn og Unge får skabt de bedst mulige rammer for samarbejdet. 

    En samarbejdsaftale hjælper dig som frivillig og arbejdspladsen med at forventningsafstemme samt komme omkring alt det, som er vigtigt i opstarten af et godt samarbejde.

    Her er en skabelon til samarbejdsaftale i word
    Sidst opdateret: 2. juli 2024