Gå til hovedindhold

Regler og rettigheder

Læs mere om regler og rettigheder på siderne herunder.

 • Læs op

Indhold

  Behandling af frivilliges personoplysninger

  Bliv klogere på hvordan Aarhus Kommune behandler frivilliges personoplysninger, når kommunen registrerer de frivillige.

  Frivillig som ledig eller hvis du modtager økonomiske ydelser

  Du må godt udføre frivilligt arbejde, når du modtager offentlige ydelser. Her får du en oversigt over, hvad du skal være opmærksom på.

  Forsikring af frivillige hos Aarhus Kommune

  I Aarhus Kommune har vi fokus på, hvordan vi kan sikre de frivillige som samarbejder med kommunen. Derfor dækker Aarhus Kommune både frivilligt arbejde og frivillig indsats. Det betyder, at de frivillige er omfattet af den samme sikring og beskyttelse som kommunens ansatte. Her kan du læse mere om forsikring af frivillige i kommunal sammenhæng i Aarhus.

  Frivillighed og alder

  Det er vigtigt at være opmærksom på, at Arbejdsmiljøloven også gælder for frivillige – uanset om der er tale om unge eller ældre frivillige. Der skal sørges for, at arbejdet er tilrettelagt sikkerhedsmæssigt og sundhedsmæssigt forsvarligt. Særlig for unge frivillige under 18 år, gælder Arbejdsmiljølovens regler for unges lønarbejde. Disse regler om arbejdsopgaver og antal arbejdstimer er uddybet nedenfor.

  Frivillig på Sociale Forhold og Beskæftigelsesområdet

  Vil du gerne gøre noget ekstra for andre? Der er rig mulighed for at yde en ekstra indsats på Sociale Forhold og Beskæftigelsesområdet.

  Frivillig på ældreområdet

  Der er mange måder at være frivillig på, og alle, der har lyst til at bidrage, kan blive frivillige i Sundhed og Omsorg.

  Frivilliges børneattest

  Når man fastansætter personer, både lønnet og frivilligt ansatte, har man pligt til at indhente børneattester, når vedkommende er i direkte kontakt med børn under 15 år på arbejdet. I en børneattest kan man se, om vedkommende har domme om sædelighedsforbrydelser eller terrorvirksomed.

  Sidst opdateret: 18. januar 2024