Gå til hovedindhold

Genbesøg hos VisitRanders

I starten af oktober var Randers værtsby for VM for schæferhunde, og det var Rethinkerne inviteret med til.

  • Læs op

Indhold

    Af Johanna Karlsson

    Dagen starter med morgenbrød og fortællinger hos VisitRanders, og her bliver VisitAarhus’ frivillige, Rethinkerne, introduceret til måden, hvorpå de frivillige i Randers er City Hosts. Snakken går, og klokken nærmer sig 10, hvor vi skal afsted mod stadion. Alle er spændte på at se, hvordan et Verdensmesterskab for schæferhunde forløber. Vi fanger en af de arrangerede shuttlebusser, som under hele VM kører i pendulfart frem og tilbage mellem byen og stadion.

    Da vi ankommer til stadion, kan man med det samme mærke stemningen. Der er opstillet stande med hundeudstyr, og konkurrencerne er i fuld gang. VisitRanders har opstillet en stand, hvor alle besøgende kan komme forbi og få en snak med en City Host, som kan hjælpe med idéer til forskellige seværdigheder rundt i byen.



    Formanden for schæferhundeklubben viser os rundt og fortæller om de tre forskellige discipliner, som hundene dyster i. Det er lærerigt, og særligt farten på 50 km/t af de omtrent 40 kilo tunge hunde vækker interesse. Det er meget imponerende, så dygtige hundene er – og som Peter fortæller, er størstedelen af de deltagende hunde blot helt almindelige familiehunde.



    Det er et større arrangement med aktiviteter både inde og ude, og der er i alt 160 frivillige fra Schæferhundeklubben, som hjælper til for at få enderne til at hænge sammen. De frivillige opgaver spænder bredt – og dækker alt fra at være forbryder under en disciplin til at være parkeringsvagt, som sikrer, at der er plads til alle biler. Dét er her, hvor Rethinkerne bidrager. Rethinker Laila fortæller glædeligt, at hun er med stort set hver gang, der er en opgave for Rethinkerne, fordi hun elsker at hjælpe til – hun tilføjer med et smil på læben: ”Det er så hyggeligt.”




    Sidst opdateret: 9. januar 2024