Måltid, Fritid, Fremtid

På billedet ses det, hvordan der i fællesskab anrettes et måltid ved et langbord, som en del af forløbet ’Måltid, Fritid, Fremtid’, hvor kokke fra Meyers Madhus underviser unge i madlavning i fire uger. Det er et intensivt forløb, hvor de unge udvikler sig både køkkenfagligt og socialt. Undervisningen kulminerer i en aften, hvor de skal lave mad til deres familie og venner.

Måltid, Fritid, Fremtid er et projekt, der gør det muligt for en lille gruppe unge med interesse i restaurations- og servicebranchen at deltage i et otte uger langt kursus, der både indebærer virksomhedsbesøg, madlavningskursus og hjælp til at søge fritidsjob. Kokke fra Meyers Madhus og frivillige fra Red Barnet underviser de unge i madfaglige emner som råvarekendskab, madlavning og arbejdsgange i køkkenet. Undervisere fra Ungecenter Skanderborgvej sørger for, at undervisningen bliver krydret med træning i sociale kompetencer som f.eks. at indgå i en gruppe, tage imod beskeder og hvordan man agerer på en arbejdsplads.

Jeg er oprigtigt stolt af de unge. Det er imponerende at se, hvor meget de flytter sig på kort tid. Det er et intenst forløb, og de rykker sig meget både rent køkkenfagligt og socialt.
Marc Reihs, kok og underviser
Det er også rørende at mærke det fællesskab, der opstår mellem de unge - de fremhæver selv, at det er fedt at møde nye mennesker, og de åbner sig for hinanden. Vi har det rigtig sjovt.
Marc Reihs

Troen på sig selv skal styrkes gennem madlavning

Projektet er kommet i stand gennem et samarbejde mellem Meyers Madhus, Red Barnet, Odense Kommune og Aarhus Kommune (Ungecenter Skanderborgvej) og bliver støttet af den AP. Møllerske Støttefond. 

Kurset henvender sig til unge i alderen 15-17, der er indskrevet i Ungecenter Skanderborgvej, og som befinder sig i socialt udsatte positioner eller har vanskeligheder med at holde fast i skole- og fritidsaktiviteter. Det kan være unge med højt fravær i skolen eller unge, der har svært ved at danne sociale relationer. Konceptet bygger på, at deltagelsen skal være frivillig. Det handler om at give de unge en hjælpende hånd og en tro på, at de har en plads på arbejdsmarkedet.

Vi oplever, at mad og måltider rummer et stort potentiale for at styrke de unges tro på egne evner og er med til at inkludere dem i et fællesskab, som øger deres netværk. Samtidig viser forskning, at netop fritidsjob kan have afgørende betydning for de unges tilknytning til arbejdsmarkedet på lang sigt, og derfor giver det så god mening for os at være en del af Måltid, Fritid, Fremtid.
Peter Rønn-Petersen, projektchef i Meyers Madhus.

Ungecenter Skanderborgvej er netop i gang med at rekruttere unge til nye hold. De kan glæde sig til at starte op i uge 14.

Du kan læse mere om det gode projekt Måltid, Fritid, Fremtid | Red Barnet her

Red Barnet søger også nye frivillige mentorer. Er det noget for dig eller en du kender?

Så kan du læse meget mere her på frivilligjob.dk - Bliv mentor og støt en ung på vejen til et fritidsjob