Corona-guider sætter ind i otte udsatte boligområder

På billedet ses fem nyuddannede corona-guider med deres kursusbeviser.

Hvad er en Corona-guide?

En Corona-guide deler på frivillig basis information om virussen med beboerne i sit eget boligområde og hjælper med at ’oversætte’ myndighedernes anbefalinger.

Der er mange måder at være Corona-guide på. Nogen giver beboerne lov til at ringe til dem for at stille spørgsmål. Andre deler deres viden gennem grupper på Facebook eller WhatsApp.

Det er imponerende at se, hvordan de nyuddannede Corona-guider bruger det, de har lært. De deler deres viden på forskellige måder og gør virkelig en stor forskel i lokalområderne.
Lena Marie Hybschmann, projektleder for Covid-19 indsatsen i udsatte boligområder.

Bevæbnet med viden og højt humør

Sygeplejersker fra Folkesundhed Aarhus har med god afstand, sprit og kompetent viden lært Corona-guiderne om de nyeste restriktioner, vaccination, isolation, test og retningslinjer. Men, det er ikke guidernes opgave at kunne svare på alt. Derfor bliver de også undervist i, hvor de kan finde svar.

Jeg fik meget ud af undervisningen, blandt andet fordi alle var gode til at bidrage med nye synsvinkler på emnet. Vi fik diskuteret mange gode spørgsmål, så jeg føler mig godt klædt på til at dele den viden med mit netværk i det somaliske miljø.
Hawo, deltager på kurset i Herredsvang.

Hawo studerer til bioanalytiker og viste som resten af holdet i Herredsvang stor interesse for emnet. Undervisningen lagde også op til diskussioner, hvor deltagerne fik sat ord på den skepsis, der kan være til vacciner. Det er den barriere, Hawo ser som den største:

Jeg tror, det sværeste bliver at overbevise mit netværk om, at det er nødvendigt at lytte og lægge skepsissen på hylden, men jeg er fortrøstningsfuld og tror på, at det nok skal gå.
Hawo, deltager på kurset i Herredsvang.

Undervisningen kulminerede, da deltagerne fik overrakt deres diplom og en gul badge som bevis på deres indsats og bidrag til at mindske smitten.

Du kan finde en lokal Corona-guide i:

  • Bispehaven
  • Herredsvang
  • Trigeparken
  • Gellerup
  • Langkærparken
  • Viby Syd
  • Frydenlund
  • Vejlby Vest

Corona-guiderne bliver løbende opdateret på den nyeste viden og retningslinjer via deres online Corona-guide netværk og til opfølgende kurser.

Initiativet er en del af indsatsen, der skal styrke kommunikationen om Covid-19 i kommunens udsatte boligområder.