Udfordringsret for frivillighed og medborgerskab i Aarhus Kommune

I Aarhus Kommune ønsker vi at skabe de bedst mulige rammer for borgere, foreninger, virksomheder og organisationer, der ønsker at bidrage til udviklingen af Aarhus gennem deres engagement som frivillige eller som medborgere.

Det er derfor, vi i byens Medborgerskabspolitik skriver;

Bureaukrati og regler, der står i vejen for det frivillige engagement, skal altid kunne begrundes og forklares. Kan de ikke det, må de udfordres.

Byrådet i Aarhus Kommune ønsker at underbygge visionerne i Medborgerskabspolitikken og har derfor besluttet at udarbejde en udfordringsret for frivillighed og medborgerskab.

Udfordringsretten giver dig - som medborger, frivillig, forening, organisation, virksomhed og medarbejder i Aarhus Kommune - mulighed for at rette henvendelse om regler og retningslinjer, der opleves som hindringer for det frivillige engagement og medborgerskab i Aarhus.

Her kan du kontakte os, hvis der er noget, du gerne vil udfordre

Oplever du hindringer eller barrierer i Aarhus Kommune inden for frivilligheds- og medborgerskabsområdet, som du gerne vil udfordre, kan du kontakte os i Fællessekretariatet for Frivillighed og Samskabelse på vores mail: frivillighed@aarhus.dk

I Fællessekretariatet tager vi imod din henvendelse med nysgerrighed og går i dialog med dig om, hvordan omtalte regel eller bureaukrati opleves som hindrende, og hvad det bunder i.

Hvis du vil vide mere om Fællessekretariatet for Frivillighed og Samskabelse, og hvad vi arbejder med, kan du finde information om os her