Gå til hovedindhold

Deltag i det digitale demokrati på platformen Sammen om Aarhus

Platformen ’Sammen om Aarhus’ tilbyder løbende forskellige demokratiprocesser online, som du har mulighed for at deltage i og komme med input til. Her kan du læse mere om platformen, og hvordan du kommer i gang med at bruge den. Platformen er ny og under løbende udvikling. Kritik, ros og input modtages gerne.

 • Læs op

Indhold

  Om platformen Sammen om Aarhus

  ’Sammen om Aarhus’ er en online platform for medborgerskab og digitalt demokrati, der er skabt til at inddrage borgerne i politiske processer i Aarhus Kommune og give aarhusianerne indflydelse på de beslutninger, der bliver truffet i kommunen. På platformen er der mulighed for at komme med konkrete forslag, debattere relevante problemstillinger samt komme med input til og stemme på fordeling af kommunens midler – og meget mere.

  Nogle af de forskellige processer du har mulighed for at deltage i på platformen, kan f.eks. være:

  • Deltagerbudgetter
  • Borgerdialoger
  • Afstemninger
  • Borgerforslag (Inaktiv på nuværende tidspunkt)
  • Debatforum (Inaktiv på nuværende tidspunkt)

  Sådan kan du komme i gang med at deltage på platformen

  Alle borgere i Aarhus fra 15 år og opefter med et NemID har mulighed for at oprette sig på platformen og deltage i aktuelle projekter på siden. Ved at besøge platformen Sammen om Aarhus kan du bl.a. finde flere informationer om platformen, se igangværende projekter, oprette dig som bruger og komme i gang med at være med.

  Gå til platformen Sammen om Aarhus

  Du kan læse mere om, hvordan Aarhus Kommune arbejder med digitalt demokrati og borgerinddragelse her

  Sidst opdateret: 11. december 2023