- get ready for the next supermodel


Onsdag 5. december 2018 finder afslutningen på Aarhus og Region Midtjyllands år som Europæisk Frivillighovedstad sted. Det bliver i form af en konference, som foregår i Hermans i Tivoli Friheden i Aarhus fra kl. 8.00-15.00.

Konferencen er gratis at deltage i.

TILMELDING
Frist for tilmelding er 1. december kl. 8.00.

Undervejs spørger vi:
Hvordan har frivillige, foreninger, organisationer, erhvervsliv, kommune og region i fællesskab og på kryds og tværs udviklet velfærden og bidraget til samfundet? Hvad har vi fået øje på af knaster og barrierer for, at det er sjovt, nemt og tilgængeligt at være frivillig? 

Konferencen henvender sig til organisationer, foreninger, fællesskaber, politikere, medarbejdere, ledere, forskere eller borgere, der er interesseret i at gøre noget aktivt i samarbejdet på tværs af civilsamfund og den offentlige sektor. 

Programmet byder på inspirerende oplæg og workshops samt mulighed for at netværke undervejs. Der vil ligeledes være forplejning i form af morgenmad og frokost. 

PROGRAM
Kl. 8.00-9.00: Registrering og morgenmad

Kl. 9.00-9.10: Velkomst og dagens program v. 
Camilla Fabricius, viceborgmester og forperson for Udvalget for frivillighed og samskabelse i Aarhus Kommune.

Kl. 9.10-9.25: Arv: Hvad kan frivillige fællesskaber og hvad kan en Frivillighovedstad? Hvad har vi gjort, lært og hvad er værd at give videre?


Kl. 9.25-10.15: Keynotes på engelsk ved: 
Preben Astrup (DIF og ekstern lektor på Aarhus Universitet)
Tinna C. Nielsen (Move the Elephant for Inclusiveness)
Esra Alici Pedersen (Leg på plejehjem) 

Kl. 10.15-10.30: Pause, inkl. kaffe

Kl. 10.30-11.45: Workshop, runde 1: Arv og samarbejde


Kl. 11.45-12.45: Frokostpause 


Kl. 12.45-14.00: Workshop, runde 2: Mangfoldighed og social inklusion


Kl. 14.00-14.30: Samskabelse - forpligtende fællesskaber


Kl. 14.30-15.00: Perspektiver for fremtiden: En ny begyndelse 

Kl. 14.30-15.00: Perspektiver for fremtiden: En ny begyndelse
Mads Roke Clausen (formand for Det Nationale Frivilligråd), Jacob Bundsgaard (formand for KL), og Gabriella Civico (direktør for Europæisk Frivillig Center/CEV), giver deres perspektiver på ambitionerne for fremtiden og modtager anbefalinger fra året som Frivillighovedstad til det videre arbejde.

FRIVILLIGFEST I TIVOLI FRIHEDEN
Efter konferencen inviterer rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad, sammen med Spar Nord Fonden, Tivoli Friheden, Aarhus Motion og Europæisk Frivillighovedstad 2018 til Frivilligfest i Friheden. Festen begynder kl. 15.00.

Det er en tak til og anerkendelse af alle dem, der laver en frivillig indsats for andre. Alle frivillige i Region Midtjylland er inviteret og må også tage en gæst med, der endnu ikke er frivillig. Der er et begrænset antal pladser.

Tilmelding senest 1. december på hjemmesiden www.frivilligfest.dk