Gå til hovedindhold

Gadefodboldbane i anledning af året som Frivillighovedstad

Frivillighovedstaden samarbejder med Kulbroen, BUUS Anlægsgartner A/S, Aarhus Festuge, Domis og Ombold Gadefodbold om et flot nyt samlingspunkt for socialt udsatte mennesker i området ved Kulbroen på Sydhavnen i Aarhus.

  • Læs op

Indhold



    Den sidste fredag i Festugen bygger frivillige fra Buus Anlægsgartner Aarhus' måske smukkeste fodboldbane ved Kulbroen. Banen bliver bygget med pallerammer, som bliver genbrugt fra Aarhus Ø, og er et flot nyt samlingspunkt for socialt udsatte mennesker i området ved Kulbroen på Sydhavnen.

    Samarbejde og frivillighed på tværs

    Det er samtidig også en øvelse i samarbejde og frivillighed på tværs, når det virker allerbedst. Kulbroen har samlet Aarhus Kommune, BUUS Anlægsgartner A/S, Aarhus Festuge, Europæisk Frivillighovedstad Aarhus 2018, Domis og ikke mindst Ombold Gadefodbold om at skabe en midlertidig bane for at afprøve ideen i et erhvervsområde og se på mulighederne for en permanent løsning fremadrettet.

    Dagen efter danner den nye, midlertidige bane ramme for en fodboldturnering arrangeret i samarbejde med OMBOLD Gadefodbold. Her dyster hold af socialt udsatte, politikere, Frivillighovedstaden og andre lokale aktører mod hinanden.

    BUUS Anlægsgartner donerer 400 kr. pr. frivillig medarbejder, som deltager i projektet. Pengene går til Værestedet, Jægergårdsgade i samarbejde med virksomheden donaid.

    “Vi er gået med i det her projekt, fordi vi simpelthen ikke kunne lade være. Det her er den bedste måde, vi som virksomhed kan bakke op om frivillighovedstadsåret og samtidig være med til at skabe et fantastisk projekt for Sydhavnen og de mange forskellige brugere af området. Vi har simpelthen valgt at give vores medarbejdere mulighed for at bruge en dag af deres arbejde som frivillige til at få det her til at ske,” fortæller Kristian Buus, direktør for BUUS Anlægsgartner A/S.

    Sport som mødested for forskellige grupper

    En del af formålet med projektet er at skabe et anderledes mødested for forskellige grupper af aarhusianere. Fra dem, der til dagligt holder til i shelters og på Værestedet og til dem, der arbejder på Rådhuset eller lige om lidt skal arbejde i et af de nye kontorbyggerier på havnen. 

    Camilla Fabricius, 1. Viceborgmester i Aarhus Kommune uddyber:

    ”Indvielsen af boldbanen på Sydhavnen er et smukt eksempel på, hvad der sker, når vi finder sammen og samarbejder på nye måder. Samarbejdet mellem de frivillige kræfter omkring Kulbroen, Ombold, virksomheden BUUS og med kommunens opbakning viser, hvordan vi kan få tingene til at ske, når vi formår at bruge hinandens ressourcer til at skabe nye muligheder. Det er i høj grad det, året som Frivillighovedstad handler om,” fortæller Camilla Fabricius.

    Se video, hvor den nye bane bliver bygget

     

    Sidst opdateret: 9. januar 2024