Hold mundtøjet klar og slå lyttelapperne ud, når masser af oplæg og debatter fylder Folkets Møde 21.-23. september i Aarhus. Europæisk Frivillighovedstad 2018 er vært sammen med en lang række organisationer og inviterer til en weekend med snak, mad, kaffe, øl, vand og gratis aktiviteter for hele familien – alt med overskriften DEL DIT FÆLLESSKAB.

Der bliver foredrag med Tor Nørretranders om handlekraft i fællesskaber, og debatter med blandt andre Morten Østergaard (R), Anne-Marie Skov (Tuborgfondet) og Anders Ladekarl (Dansk Røde Kors).
FrivilligBørs, Ildsjælefestival og Kulturbazar i Ridehuset, fællessang, Bevægelsesdag og Børnenes Møde i Åparken og et væld af anderledes idrætsaktiviteter i Rådhusparken i Aarhus.

Det er blot nogle af programpunkterne under Folkets Møde, som Europæisk Frivillighovedstad 2018 holder 21.-23. september med fokus på frivillighed og fællesskaber.

Åbningen sker fredag kl. 15 i Musikhusparken, og borgmester Jacob Bundsgaard (S) byder velkommen:

”Med Folkets Møde sætter vi en tyk streg under vigtigheden af at dele vores fællesskaber. Vigtigheden af at tale sammen, lytte til hinanden og omfavne hinandens forskelligheder. Samtidig er Folkets Møde en oplagt anledning til at kigge fremad og blive klogere på, hvad der motiverer og fastholder frivillige, og hvilke knaster og barrierer borgere, medarbejdere, frivillige foreninger og organisationer oplever,” siger Jacob Bundsgaard (S), borgmester.

Debatprogrammet i Rådhussalen på Aarhus Rådhus åbner lørdag kl. 10 med velkomst af 1. viceborgmester og forperson for Udvalget for frivillighed og samskabelse Camilla Fabricius (S):

”Folkets Møde er en stor og vigtig milepæl i vores år som Europæisk Frivillighovedstad 2018. Det er her, vi styrker den demokratiske debat og skaber rum til dialog. Undervejs stiller vi de svære spørgsmål og diskuterer blandt andet, hvordan vi skaber en stærk strategi for civilsamfundet og hvordan vi får flere unge og socialt udsatte ind i frivillige fællesskaber. Der venter publikum en fantastisk spændende weekend,” siger Camilla Fabricius.

En af oplægsholderne er forfatter Tor Nørretranders:

"Folkets Møde - kan man tænke sig noget vigtigere? Nu for tiden handler det for alvor om at dele det hele med hinanden og gøre noget sammen, så vi ikke bliver tromlet ned af falsk tale, opgivenhed, klimakaos og lukkede vognporte. Vi må mødes og tale sammen, skabe tillid og hjælpe hinanden, Det er det eneste der dur, både for den enkelte og for os alle sammen," siger Tor Nørretranders.

Det trykte program kan ses her 

Folkets Møde 21.-23. september
Officiel åbning fredag 21. september kl. 15.00 i Musikhusparken

Gratis adgang, men et begrænset antal pladser

Hvor
Folkets Møde foregår følgende steder:
Aarhus Rådhus, FO-byen, Folkestedet, Frederiks Allé, Godsbanen, Lokalcenter Carl Blochs Gade, Musikhusparken, Ridehuset, Rådhusparken, Rådhuspladsen, Åparken.

Hvem
Folkets Møde er skabt sammen med seks strategiske partnere:
DGI Østjylland, FO-Aarhus, Ældre Sagen, Århus Ungdommens Fællesråd, Frivilligcenter Aarhus og Frivilligcenter for seniorer Aarhus.
Samt foreninger, netværk og ildsjæle.