Med Folkets Møde fejrer og anerkender Europæisk Frivillighovedstad byens og regionens mange frivillige. Den store åbning af Folkets Møde finder sted i Flying Superkids’ telt i Musikhusparken fredag d. 21. september kl. 15.00, hvor den lokale forenings verdenskendte gymnaster undervejs også giver prøver på deres akrobatiske evner.

Folkets Møde bliver en begivenhedsrig weekend i Aarhus Midtby med fokus på frivillighed og fællesskaber. Mødet finder sted fra fredag d. 21. til søndag d. 23. september.

Under åbningen af Folkets Møde fredag eftermiddag kan publikum glæde sig til både taler, uddeling af Idrættens Frivilligpris 2018, musik og en optræden med gymnasterne fra Flying Superkids.

Åbningen af Folkets Møde er gratis og for alle. Billetter til åbningen fordeles efter først-til-mølle-princippet. 

Folkets Møde bliver skabt sammen med flere end 200 samarbejdspartnere og foreninger. En af de markante samarbejdspartnere er Foreningen Gymnastikgården, som er den forening, der danner rammerne for gymnastikholdet Flying Superkids.

Lars Godbersen fra Flying Superkids er begejstret over at være med til at åbne Folkets Møde:

”Folkets Møde er en oplagt ramme for os til at dele vores fællesskab og vise prøver på det, vores gymnaster kan. Undersøgelser viser, at publikum over hele landet bliver inspireret til at begynde til gymnastik, dans eller sang efter at have oplevet os optræde. Flying Superkids er altså en fødekæde til lokale foreninger og fællesskaber, og det er noget af det, vi er allermest stolte over som forening,” siger Lars Godbersen.  

Under åbningen deler Camilla Fabricius (S), 1. viceborgmester og forperson for Udvalget for frivillighed og samskabelse i Aarhus Kommune, visionen bag Frivillighovedstadsåret.

”Vi er stolte af titlen som Europæisk Frivillighovedstad 2018. Folkets Møde er en vigtig milepæl i vores år, hvor vi både diskuterer de svære spørgsmål og fejrer og anerkender de mange frivillige fællesskaber. Det bliver en festlig weekend med fokus på frivillighed, og jeg glæder mig til at åbne weekenden med et brag,” siger Camilla Fabricius (S).

Rabih Azad-Ahmad (R), rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, præsenterer Flying Superkids under åbningen af Folkets Møde:

”Flying Superkids skaber både fællesskaber når de arrangerer træning for de mange børn og unge og når de rejser rundt og begejstrer Danmark og hele verden med deres flotte show. Flying Superkids er et lysende eksempel på, at forenings- og fritidslivet i Aarhus Kommune skaber mange stærke fællesskaber,” siger Rabih Azad-Ahmad (R), der er glad for, at Flying Superkids laver en særlig forestilling for byens frivillige under åbningen af Folkets Møde.

Program for åbningen af Folkets Møde fredag d. 21. september kl. 15.00
Gratis adgang, men et begrænset antal pladser

  • Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus Kommune, byder velkommen
  • Camilla Fabricius (S), 1. viceborgmester og forperson for Udvalget for frivillighed og samskabelse i Aarhus Kommune, deler visionen bag Europæisk Frivillighovedstad 2018
  • Hanne Roed (R), næstformand for Regionsrådet i Region Midtjylland, fortæller om frivillighed i hele regionen
  • Rabih Azad-Ahmad (R), Rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, inviterer til Flying Superkids
  • Uddeling af Idrættens Frivilligpris 2018 ved Idrætssamvirket Aarhus og Jutlander Bank
  • Total Hip Replacement spiller op til fest og networking, og Frivillighovedstaden er vært ved et glas