Gå til hovedindhold

Virtuelle forenede bylivshuse

Selvom Danmark er lukket ned, bliver der stadig arbejdet med medborgerskab og (virtuel) tilgængelighed i de lokale bylivshuse.

  • Læs op

Indhold

    Tilgængelighed på nye måder

    Selvom de lokale bylivshuse rundt omkring i Aarhus Kommune lige nu er tomme for medborgere, betyder det ikke, at arbejdet med tilgængelighed og åbenhed mellem borger og kommune er gået i stå. 

    Siden mandag d. 20. april har bylivshusene nemlig holdt åbent med et nyt (virtuelt) drop-in-koncept, hvor nysgerrige kan “kigge forbi” alle hverdage. Mandag, tirsdag og onsdag kan man tage en snak mellem kl. 11-12, og torsdag er det mellem kl. 16-17.

    Her kan man som borger få en online snak med sin lokale bylivsmedarbejder og stille spørgsmål om alt fra åbningstider, idéer til samarbejde, lokale byudviklingsplaner eller bare få en uforpligtende snak. 

    Drop-in-konceptet er rullet ud i bylivshusene på ‘Domen’, som ligger på Pier 2, ‘Omdrejningspunktet’ på Rundhøj Torv, ‘Samlingspunktet’ i Skæring og Bylivshuset på Aarhus Ø.

    Hvorfor åbent hus?

    Før Corona-pandemien brød ud, kom mange folk fra lokalområdet forbi de lokale bylivshuse. Det kunne være for at vende en konkret idé, møde hinanden, blive klogere på, hvad man kan bruge bylivshusene til eller blot for at få en sludder om løst og fast, og hvad der rører sig i lokalområdet.

    Det umiddelbare møde vil vi gerne genskabe med dette koncept, hvor man som borger ikke nødvendigvis vil noget særligt med mødet, men blot er nysgerrig, vil høre mere eller noget helt tredje.

    Pernille Rask Grønfeldt, bylivshusmedarbejder i Samlingspunktet i Skæring.

    Book et møde

    Pernille Rask Grønfeldt understreger, at ’drop-in’ er et supplement til de møder, der stadig holdes i Bylivshusene: 

    Vi er stadig tilgængelige, som vi plejer, hvor man som forening, borger, erhvervsdrivende osv. kan booke en medarbejder til et møde, hvis man har idéer, behov for sparring eller noget tredje, når det passer. Selvfølgelig stadig i virtuel form, indtil andet er muligt igen.

    Pernille Rask Grønfeldt.

    Medborgerskabspolitikken

    Bylivshusene er skabt til at understøtte og bidrage til at implementere medborgerskabspolitikken i Aarhus Kommune. Her arbejdes der hver dag for at skabe nye rammer for fællesskab, samarbejde, netværk og (by)udvikling lokalt og på tværs af lokalområder.

    I Bylivshusene forsøger vi at gentænke måden, kommunen møder borgerne, og borgernes møde med hinanden.

    Pernille Rask Grønfeldt.
    Sidst opdateret: 4. december 2023