Hvordan bliver man frivillig i patientforeninger?

Der er flere patientforeninger i Aarhus Kommune, som du kan engagere dig i som frivillig. På hjemmesiden Socialkompasset kan du gå på opdagelse og søge i forskellige tilbud, der drives af frivillige sociale og sundhedsrettede foreninger samt Aarhus Kommune. Ved de enkelte tilbud kan du læse mere om at være frivillig under overskriften ’Vil du være frivillig?’. Du kan gå på opdagelse i de forskellige tilbud her:

Find et frivilligt arbejde gennem Socialkompassets tilbud

Det er primært hos foreningerne, du skal henvende dig, hvis du ønsker at være frivillig, men du kan også få en snak om mulighederne med en af Frivilligcenter Aarhus’ foreningsvejledere.

Book en frivilligsamtale hos en af Frivilligcenter Aarhus’ foreningsvejledere

Ditte har iværksat en patientforening

Én, som ikke alene har engageret sig i, men også iværksat en ny patientforening er Ditte Bach Pode Poulsen.

Hun brugte sin uddannelse i Religionsvidenskab og Samfundsfag samt egne erfaringer med smerter til at grundlægge fællesskabet ABMS (red. Anonyme Borgere med Smerter). Ditte har været inspireret af ritualers form og struktur, Anonyme Alkoholikere, samt forskningen i placeboeffekter og mindfulness.

Man skal ikke stå til regnskab for noget eller nogen. Ligeledes er man ikke forpligtet til at dukke op. På den måde er AMBS et frit fællesskab, som man kan bruge som man vil.
Ditte Bach Pode Poulsen

Hun oplevede, at hun manglede et fællesskab. Derfor skabte hun AMBS, som hun forklarer og uddyber:

"Jeg oplever, at der er et stort udbud af kurser og forløb til patienter som har smerter. Men kurser og forløb slutter jo. Hvis man har været glad for et forløb, så kan man blive ked af, at det slutter, og så skal den enkelte selv aktivt til at opsøge nye tilbud, som kan hjælpe dem. Når man er syg, så har man ikke det overskud, som det kræver. I ABMS kan man fortsætte med at komme, hvis man bliver glad for det."

"Her kan man komme, prøve det af og bruge det som man vil. Man skal ikke stå til regnskab for noget eller nogen. Ligeledes er man heller ikke forpligtet til at dukke op. På den måde er ABMS et frit fællesskab, som man kan bruge som man vil.”

Du kan læse mere om ABMS på deres hjemmeside: abmsdanmark.dk